wie ben ik

PB242173.JPG

De natuur is voor mij een grote inspiratiebron. In de natuur zie ik mijzelf weerspiegeld, het geeft me steeds weer antwoorden op mijn levensvragen. De inspiratie die ik hieruit opdoe verweef ik in mijn biodanzalessen.

Mijn naam is Kitty van der Meer. 
Dansen heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Na mijn werk als verpleegkundige en praktijkdocente ben ik na een lange periode van aaneenschakeling van allerlei lichamelijke klachten terecht gekomen op de Leonardushoeve. Hier heb ik de opleiding tot Spiritueel Therapeut gevolgd en leerde ik de eerste stappen zetten in het weer echt contact maken met mijn lichaam en vooral met mijn pijn, want dat bleek de enige weg naar heling. Ik werd me steeds meer bewust dat verbinden met mijn lichaam samenhing met het letterlijk in beweging komen en zo kwam ik in 2003 in aanraking met Biodanza. De oefeningen gecombineerd met de muziek bleken voor mij een hele makkelijke ingang om mijn lichaam nog meer te gaan voelen op een dieper niveau. En zo kwam ik steeds meer in beweging, kon ik hier steeds meer van genieten en daarmee ook van het leven. Eerst was dit alleen tijdens de lessen, maar steeds meer kreeg dit een inbedding in mijn dagelijks leven. Mijn lichamelijke klachten werden minder en wat nog belangrijker is: zij bepalen niet meer mijn leven, maar ikzelf bepaal. 
Ik kreeg mijn kracht terug die ver weg gestopt zat. Ik kan nu weer voelen wat ik wil en durf hier ook uiting aan te geven. Ik voel me vrij te zijn wie ik ben en kan ook de mensen die mij dierbaar zijn hierdoor meer ruimte geven. 

Ik ben zo enthousiast over de kracht van Biodanza dat ik dit graag wil  doorgeven.

Sinds 2010 geef ik Biodanza en steeds weer ben ik verrast en onder de indruk van de kracht die ligt verscholen in de eenvoudige oefeningen die we doen in combinatie met muziek. In deze tijd is ook steeds meer aandacht voor de helende werking van bewegen en muziek op de hersenen. Naast de passie voor dansen ben ik mij steeds meer aan het verdiepen in de helende werking van klanken, die ligt verscholen in onder andere onze eigen stem. Klank en beweging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en is dan ook vanzelf verbonden met biodanza. In mijn lessen maak ik dan ook regelmatig gebruik van deze krachtige combinatie.

Ik heb mijn opleiding tot  biodanzadocent gevolgd aan de Rolando Toro Systeem School voor Biodanza te Amsterdam. Na de opleiding heb ik o.a. de verdiepende training Continued Learning, Biodanza en Dieren en Elementen gevolgd bij Antonio Sarpe. In Italië heb ik de trainingen Klinische Biodanza  gevolgd voor het geven van biodanza aan groepen met specifieke problemen zoals kanker, chronische ziekten, reumatische aandoeningen, MS, Parkinson. Ook heb ik de training Biodanza voor ouderen gevolgd. Daarnaast heb ik de specialisatie Biodanza met Stem en Percussie gevolgd bij Sergio Cruz, Identiteit en de elementen bij Helene Benseft.
In december 2019 heb ik de opleiding Sound Healer Training afgerond bij Michele Everard en Nestor Kornblum. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren verschillende trainingen gevolgd op het vlak van shamanisme bij o.a. Roelien de Lange, de Mongoolse Sjamaan Bulgan Windhorse en Daniel Stone. Het sjamanisme voelt voor mij als een heel natuurlijke weg en heeft mijn verbinding met mijn Ware Zijn steeds meer versterkt.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Biodanzadocenten Nederland (VBN). Dit is de landelijke vereniging die docenten vertegenwoordigt die zijn gekwalificeerd volgens het Rolando Toro Systeem voor Biodanza.

van pijn naar genieten

Biodanza zet een persoonlijk proces in gang. Voor mij was dit het afleggen van een innerlijke weg Van pijn naar genieten. Voor de afronding van mijn opleiding heb ik een monografie (scriptie) geschreven, waarin ik deze weg beschrijf. Ik ga hierbij in op de effecten van biodanza op chronische pijn. 

Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact met mij op. Heb je zelf fysieke klachten en weet je niet of biodanza geschikt voor jou is, dan wil ik hier graag samen met jou naar kijken. Dan kunnen we bespreken in welke vorm je deel zou kunnen nemen. Biodanza kan ook (deels) op een stoel of zelfs liggend. Biodanza werkt vanuit je gezonde kant, jouw innerlijke helende kracht.

Ook kan ik cursussen, een lezing of een workshop verzorgen voor specifieke doelgroepen, zoals bv mensen met reumatische of andere chronische klachten of bv mensen die kanker hebben (gehad). 

Je kunt hier ook meer over lezen op de pagina Overige informatie

info@meerbiodanza.nl  06-28157947 © Kitty van der Meer 2016  / privacyverklaring