biodanza en fysieke klachten

Biodanza is heel toegankelijk voor mensen met lichamelijke beperkingen. Of deze beperkingen nu gebonden zijn aan leeftijd of een aandoening, dat maakt niet uit. Ik spreek hier ook uit eigen ervaring. Het is zoeken naar je eigen weg. Een weg om weer te kunnen luisteren naar je lichaam, iets wat juist vaak heel moeilijk is als je fysieke problemen ervaart. De natuurlijke verbinding met je lichaam is dan vaak verstoord, omdat je de pijn, het ongemak of de dreiging niet wilt voelen. Doordat we in biodanza werken met de levenskracht in jou en je gezonde kant stimuleren, kan je zelfhelend vermogen weer wakker worden. Zo kun je langzaam weer steeds meer het plezier van je lichaam ervaren, je weer thuis voelen in je eigen lichaam. Ondanks je klachten en misschien zelfs met minder klachten. 

Bij vrijwel elke oefening is het mogelijk deze zo aan te passen, dat je je toch een onderdeel blijft voelen van de groep. Dit kan bijvoorbeeld door de beweging kleiner te maken, of door de oefening op een stoel te doen. Er is altijd ruimte voor overleg.

Er is in de loop der jaren veel onderzoek gedaan naar het effect van Biodanza bij verschillende aandoeningen. In het algemeen kan gezegd worden dat Biodanza de levensvreugde vergroot of herstelt. Vaak neemt ook de mobiliteit toe indien die beperkt is. Door mijn eigen ervaring vind ik het erg belangrijk biodanza voor mensen met fysieke klachten in Nederland onder de aandacht te brengen. Hiervoor heb ik de speciale trainingen Klinische Biodanza en Biodanza met ouderen gevolgd. 

Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om een speciale groep op te starten. Het uitgangspunt van Biodanza is dat iedereen moet kunnen deelnemen in een reguliere groep. Echter in de praktijk blijkt dat voor een deel van de mensen met de genoemde fysieke beperkingen de lessen als te lang worden ervaren en soms te actief. De lessen in een speciale groep zullen dan ook korter zijn en wat minder intensief.

Ik kan cursussen, een lezing of workshop verzorgen in een instelling of bij een vereniging. Daarnaast heb ik in het verleden reeds enkele keren een workshop verzorgd speciaal voor mantelzorgers. 

Voor meer informatie of vragen kun je me mailen of bellen. Ik denk graag mee.


info@meerbiodanza.nl  06-28157947 © Kitty van der Meer 2016  / privacyverklaring